A G’Roby online áruháza az elsők között csatlakozott a 2015 augusztusában elindult Kerekítsd fel! adománygyűjtő programhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy a program működtetésével a Vásárlóinktól kapott adományok oda jutnak, ahol igazán szükség van erre.

Az indulás óta eltelt több, mint 3 évben áruházunk Vásárlói mikroadományaikkal számos programot támogattak, melyekről további információk és pontos adatok a webáruház oldalán elérhetők.

Az utolsó ilyen lezárult projekt “A GONDOSKODÁS KERTJE”, melynek keretein belül feldolgozó eszközökre adományozhattak vásárlóink, hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató kertészet részére. Az összegyűlt adományok összege 6 hónap alatt összesen 335 408 Ft volt.

 

Részletek a programról:

“A Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet célja, hogy értékteremtő munkába vonja be a hajléktalan és hátrányos helyzetű embereket. A Szövetkezet gyógy- és fűszernövények termesztésével foglalkozik Kecskemét közeli 1 hektáros területén. A Homoki Varázskert a levendulát, rozmaringot, bazsalikomot, körömvirágot, oregánót különböző kiszerelésekben szárítva csomagolja, de készülnek szappanok és egyéb ajándéktárgyak is. Emellett haszonnövények, borsó, zöldbab, eper és édesburgonya, vagyis batáta terem a Homoki Varázskertben. A munkafolyamatok olyan tevékenységek, melyek nem igényelnek speciális képesítést, egyszerű, akár kézi erővel is elvégezhetőek a munkák.

kerekítsd fel

A termények feldolgozásához üzemet szeretne létesíteni a Szövetkezet, ahol szárítaná, aszalná és csomagolná a gyümölcsöket, zöldségeket. A termények feldolgozásához előkészítő berendezésekre és egyszerű gépekre van szükség (mosó, tisztító/hámozó, aprító/szeletelő), és szeretnék aszaló-szárító-, és védőgázas csomagológépek beállítását is.

A G’Roby Netshop Kft. vásárlóinak jóvoltából szövetkezetünknek sikerült beszereznie egy C132-100 típusú aszalógépet. Ez a berendezés 193x110x110 cm-es paraméterekkel rendelkezik, 9,6 m2-es a szárító felülete, amely tálca cseréjével 19 m2-ig növelhető. Beállítható hőmérséklet tartománya 0-50 Celsius fok között van, légkeveréses technológiájának köszönhetően használható magvak, gyógynövények, különböző gyümölcsök és zöldségek szárítására is.   Az aszalógép teljes ára: 480 000 Ft.

Ez az eszköz megkönnyíti a mindennapi munkát, és nagyobb mennyiségek gyorsabb feldolgozását teszi lehetővé, így a hátrányos helyzetből érkező, de igen elszánt és szorgalmas embertársaink több sikerélményhez juthatnak és a társadalom egyre hasznosabb tagjainak érezhetik magukat!

kerekítsd fel

KÖSZÖNJÜK, HA ÖN IS FELKEREKÍTETTE VÁSÁRLÁSA VÉGÖSSZEGÉT, ÉS TÁMOGATTA A HOMOKI VARÁZSKERT FELDOLGOZÓ ÜZEMÉHEZ SZÜKSÉGES ASZALÓGÉP BESZERZÉSÉT.”

Jelenleg a MMSZ Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálatának közösségi tér megvalósításához gyűjtjük a nagylelkű adományokat. A mindenkori aktuális támogatandó programunkról friss információk a GRoby honlapján találhatók.

Forrás: kerekitsdfel.hu