A nyúlhús kedvelt célpontja azoknak a húsimádóknak, akiknek a disznó túl zsíros, a csirke pedig túl unalmas. De mit is kell tudni erről a fehérjeforrásról? A GRoby most ebben is segít!

Az egészséges nyúl

A gasztro-viták állócsillaga a hús, keresve sem találni olyan témát, amivel ne lehetne kapcsolatba hozni a húsevést, és ne váltana ki ott heves érzelmeket. Alapvetően a húsételek egészségre gyakorolt hatása is egy végletekig megosztó téma, viszont a tudomány szerencsére az érdeklődők segítségére sietett az elmúlt években, és a szakértők számos ajánlást megfogalmaztak arról, hogy melyik húsfajtákkal tehetjük a legtöbbet a kiegyensúlyozott táplálkozás eléréséért.

Nem meglepő, hogy a nyúlhús nagyon előkelő helyet foglal el az egészséges húsok toplistáján. Ez ugyanis a legtöbb vitamint tartalmazó típus, főként a vas és a B12 tartalma magas. Emellett alacsony a benne található nátrium szintje, így a vérnyomás problémákkal küzdők is fogyaszthatják. Mindemellett relatíve kevés kalóriát és a legtöbb húshoz képest lényegesen kevesebb zsírt tartalmaz a sok fehérje mellett, azaz a fogyókúrás időszakokban is bátran lehet fogyasztani, kiváló diétás ételek varázsolhatók belőle.

Változatosan készíthető

nyúlhús sokféleképpen elkészíthető. A kinézete a csirkéhez vagy a pulykához hasonlóan világos és szilárd állagú, valamint semleges szagú, így nem lesz domináns más hozzávalókhoz képest. Ez utóbbi nagy kincs a szakácsok szemében, hiszen megesik, hogy egy karakteresebb, erősebb szagú hús megfőzésének végére úgy, ahogy van, el is megy a kedvük tőle – a nyúl esetében azonban ilyesmitől nem kell tartani!

nyúlhús elkészítése

Magyarország egy nyúlhús nagyhatalom!

Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy hazánk Európa második számú nyúlhús-exportőre, az egész világon pedig a 9. legnagyobb előállítók vagyunk. Ehhez képest viszont jóval elmarad a nemzetközi átlaghoz képest a magyarok nyúlhús-fogyasztása, pedig a piacon és a szupermarketekben már régóta megtalálható ez a fajta, frissen és fagyasztva is. Az egészségtudatos táplálkozás térnyerésével viszont már csak idő kérdése, hogy a nyúlhús, mint az egyik legegészségesebb fajta egyre több tányérra rákerüljön itthon is.

Válogass a GRoby húskínálatából most, vidd haza a kedvenc ízeidet vagy még inkább hagyd, hogy mi szállítsuk ki neked azokat!

 

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékeink: