Ugye veled is előfordult már, hogy csak a mélyhűtő éves takarításakor találkoztál újra a fagyisdobozban hónapok óta lapuló pörköltre, vagy formátlan masszává fagyott csomagokról találgattad, mik is lehettek azok fénykorukban?

Akkor is lehet szép rendben tartott fagyasztód, ha nem te vagy a rendszerezés bajnoka! Próbáld ki tippjeinket, és spórolj értékes helyet a mélyhűtődben!

Használj fóliát a tárolódoboz helyett

Ahogy telnek az évek, mindannyiunk kamrájában megszaporodnak a legkülönbözőbb méretű és alakú tárolódobozok. Ezek a termékek kiválóan tűrik ugyan az alacsony hőmérsékletet, viszont a kis fagyasztó könnyen megtelhet akár néhány ilyen dobozzal is. Helyszűke esetén fagyaszd a húsokat és halakat fóliába tekerve! Így nem csak, hogy kevesebb helyet foglalnak a mélyhűtőben, de jégkristályok sem rakódnak le rájuk.

Fagyasztáskor a hely a legnagyobb kincs, így érdemes okosan bánni vele. A megfelelő élelmiszerek a megfelelő csomagolásban lefagyasztva hozzásegíthetnek az optimális helykihasználáshoz.

Címkézz!

Ha már te sem tudod megkülönböztetni a túrógombócot a nokedlitől, érdemes a zacskóra ráírni a lefagyasztott étel nevét, az adagok számát, illetve a fagyasztás és felhasználhatóság dátumát. Már kaphatók olyan zacskók, amelyeken az erre kijelölt mezők segítségével vezetheted a fenti adatokat.

helytakarékos fagyasztás

Fagyassz laposan!

Mutatunk egy trükköt, amivel a fagyasztódból úgy pakolhatod ki az ételeket, ahogy a könyveket válogatod a polcról. Ehhez zárható zacskókra lesz szükség, melyekbe a szószokat, leveseket töltheted, de szigorúan csak annyit, hogy lezárás után, fektetve egy 2-3 cm magas téglalap alakú formát kapj. Így, fektetve fagyaszd le, majd pedig állítva, egymás mellé rendezve helyezd el a mélyhűtő polcán, és voilá! Máris könnyebb lesz a fagyasztó-tetris. Ha igazán profin szeretnéd csinálni, az előző pontban már említett címkéken tüntesd fel, hogy milyen élelmiszerről van szó, mikor fagyasztottad le, és meddig a legjobb hűtve tartani.

Javasoljuk, hogy a leveseket, szószokat fél éven belül fogyaszd el, mert ennyi idő alatt az ízek és aromák még eredeti minőségükben megmaradnak. Ezzel szemben a húsokat érdemes egy hónapon belül felhasználni, hogy ne “jegesedjenek” el, így őket érdemesebb előrébb pakolni a fagyasztóban. Ezzel a módszerrel garantáltan elsőre megtalálsz mindent, és az adagokat is könnyebben mérheted ki. Ennek a fogásnak a másik előnye, hogy a dátumok feltüntetésével pontosan követhető, mit mikor érdemes megenni.

Gyors falatkák

Vágd apró darabokra a húst vagy a halat, majd helyezd el egy folpackkal kibélelt tárolódobozban úgy, hogy csak minimális helyet hagysz a falatok között. Így lehetőséged van mindig az éppen szükséges mennyiség kivételére és kiolvasztására.

A fagyasztás nem egy felkapott téma, pedig érdemes lenne nagyobb figyelmet fordítani rá. Tudtad, hogy a friss salátán kívül gyakorlatilag bármi lefagyasztható?  Úgyhogy nagyon is érdemes kísérletezni, hiszen a megfelelő módszerek alkalmazása révén idő, hely és pénz takarítható meg, nem is beszélve az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentéséről.

Ha készen állsz arra, hogy a fentiekben vázolt módszerek segítségével a fagyasztás nagymesterévé válj, a GRoby ajtaja mindig nyitva áll előtted a szükséges termékek széles és jó áron elérhető kínálatával. Kezdd a válogatást a húsokkal!

 

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékek: