Mindannyiunk életében vannak olyan napok, amikor nincs elég időnk egy egészséges, kiadós reggelire, így valami előre elkészített ételt kapunk elő gyorsan, vagy amikor nincs kedvünk főzni, gyorsfagyasztott termékekkel csillapítjuk éhségünket. Hiába vonzó opciók ezek, ha lehetőség van rá, érdemes mindig a friss alapanyagokat választani. Most 4 pontban megmutatjuk, miért!

Egészségesebb

Ahogy a mondás is tartja: „Az vagy, amit megeszel”. Amennyiben a friss alapanyagokat vásároljuk meg, és magunknak készítjük el az energiát adó reggelit, esetleg a finom ebédet, akkor pontosan tisztában lehetünk vele, hogy mi kerül a tányérunkra. Ennek köszönhetően arra is odafigyelhetünk, hogy a táplálkozásunk kiegyensúlyozott legyen.

A modern társadalmakban gyakori jelenség a minőségi éhezés, vagyis az az állapot, amikor a nem megfelelő tápértékű élelmiszerek fogyasztása miatt a szervezetünk nem jut hozzá a megfelelő  vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Mindez elkerülhető, ha megtervezzük az étrendünket, és megfelelő minőségű alapanyagokat választunk. A változatos, friss hozzávalókból főzött étel esetében kevesebbel is jóllakunk, és a szervezetünk is örömmel fogadja majd, hogy minőségi dolgokkal tápláljuk.

alapanyagok

Finomabb

A nagyüzemi gyártás lényege, hogy olyan termékeket állítsanak elő, ami a közízlésnek a leginkább megfelel: a lehető legszélesebb fogyasztóközönség tudja befogadni, miközben viszonylag elégedettek maradnak az ízvilággal is. Egy előregyártott tejberizsbe például olyan ízfokozókat és mesterséges anyagokat tesznek, amellyel annak tartóssága ugyan javul, ám szervezetünknek valójában nincs szüksége rájuk, és nehezen is bontja le őket. A fokozott édességérzet miatt a vevők többségének bár ízleni fog a termék, a hozzáadott cukortól megnő a kalóriaértéke is.

Ráadásul ezek az ételek mindig ugyanolyanok, nincs lehetőségünk ízlésünk szerint alakítani rajtuk, maximum válogatni tudunk a különböző termékek között. Viszont ha magunk főzzük, akkor semmiféle színezékre, tartósítószerre nincs szükség, hiszen saját gusztusunknak megfelelően készíthetjük el a friss alapanyagokból, pontosan annyi cukorral vagy alternatív édesítőszerrel, amennyivel jól esik.

Olcsóbb

Bizony a kényelemért fizetni kell, és nincs ez másképp az élelmiszerek esetében sem. Az igaz, hogy a friss alapanyagok, zöldségek kiválasztása időt vesz igénybe, nem is beszélve a főzésről. De minden percet megér, hiszen így tényleg csak azokat az élelmiszereket kell megvásárolnunk, amire valóban szükségünk van.

Közösségi élmény

Jó kis családi program lehet egy közös bevásárlás, egyúttal kiváló alkalom arra is, hogy a gyerekeknek megtanítsuk, milyen fontos tápanyagokat tartalmaznak a friss alapanyagok, milyen vitaminokat tudunk egy-egy gyümölccsel vagy zöldséggel a szervezetünkbe juttatni. Ilyenkor érdemes a fűszernövényeket is megszimatolni, esetleg megkóstolni, hiszen ezektől lesz igazán egyedi az étel. A közös vásárlás után pedig biztosan remek élmény lesz együtt főzni a szeretteinkkel. Nagy biztonságérzetet ad, amikor tudjuk, hogy olyan friss alapanyagokat szereztünk be, amelyektől a főztünk finom és egészséges is lesz. Garantáljuk, hogy így még felemelőbb érzés lesz a családi ebéd után begyűjteni az elismerő szavakat!

 

Válogass a GRoby minőségi sütés kellékei között most!