Melyikünknek ne lenne meg az a kép a hétköznapokból, amikor alig férünk el a hűtőben, és bárhogyan is pakolunk, az újonnan vásárolt élelmiszerek már egyáltalán nem akarnak elférni benne? Most adunk pár tippet arra, milyen anyagokat és dobozokat használj, amikkel a jobb helykihasználás mellett ráadásul az ételek minőségének megőrzését is segítheted!

Miért fontos a megfelelő tárolás?

A jó tárolás fontos szerepet játszik az ételek eltarthatóságában. A hideg lelassítja a veszélyes mikrobák szaporodását, amelyek akár néhány óra alatt is romlottá tehetnek egy sajtot vagy valamilyen zöldséget.

A hűtőben nem egyforma a hőmérséklet, az alsó tároló rekesz feletti polc a leghidegebb, a legfelső szint pedig a legkevésbé hűvös.

Az eltérő hőmérsékletek miatt a különböző részek más és más ételek tárolására felelnek meg:

  •     Az alsó polc legyen a nyers húsoké, halaké. Ez a szintezés segít abban is, hogy a többi élelmiszer ne vegye át a hússzagot.
  •     A hűtő középső részébe érdemes pakolni a tejtermékeket, a felvágottakat és a süteményeket.
  •     A felső polcon úgy 8-9 fok van átlagosan, itt lehet tárolni a felbontás után hűtést igénylő termékeket és az ételmaradékokat is. Utóbbiaknál figyelj arra, hogy semmiképp se tedd be őket meleg vagy langyos állapotban, mindenképp várd meg, amíg kihűlnek.
  •     Végezetül ott van még az ajtó is, mint extra tárolóhely. Mivel ez a legkevésbé hűtött szekció, így ide érdemes tenni a minimális hideget igénylő termékeket, mint például a ketchupot, a mustárt vagy az üdítőket.helytakarékosság

Tárolási lehetőségek

A megfelelő szintek és hőmérsékletek ismerete segítenek abban, hogy az élelmiszereket különösebb extra csomagolás vagy dobozolás nélkül tároljuk. Néhány fogással azonban még jobb teljesítményt hozhatunk ki a hűtőnkből! Ilyen ötlet például a műanyag dobozok használata, amiket egymásra pakolva rengeteg helyet szabadíthatunk fel, ráadásul az ételek rendszerezése is könnyebbé válik, hiszen a dobozok felcímkézhetőek. Az egyszerű zacskóknak leginkább a szagok visszafogásában van hangsúlyos szerepe, ami fontos tényező lehet akkor, ha olyan zöldségeket vásárolsz, mint a hagyma vagy a karalábé. A vákuum tartók pedig a levegő megvonásával, így az oxidáció lassításával tudnak segíteni az ételek tartósságának megőrzésében.

 

Fejben már át is rendezted a hűtőd? Akkor látogass el a GRoby webáruházába, és szerezd be az összes terméket, amiknek most helyet spóroltál a jobb helykihasználásnak köszönhetően!

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékek: