Legyen szó a reggeli ébredésről, egy fontos megbeszélésről vagy egy éjszakába nyúló baráti találkozóról, sokszor, sokféleképp fogyasztunk kávét. A forró, fekete ital egyik velejárója viszont a zacc, amivel a legtöbben egyetlen dolgot tesznek csak: kidobják a szemétbe. Mostani írásunkban olyan hasznos tippeket mutatunk be, amelyek után te sem akarsz majd csak úgy megszabadulni a kávézacctól!

1. Takarítás

Gondoltad volna, hogy a kávéfőzés egyik mellékterméke kiváló eszköz a takarításhoz? Pedig így van, a kávézacc ugyanis remek tisztítószer, segítségével pillanatok alatt eltüntethetőek például a konyhapulton megjelenő makacs foltok, vagy a grillsütőre ráégett ételmaradékok is. Ehhez a trükkhöz mindössze három dologra lesz szükséged: a zaccra, egy konyharuhára és meleg, lehetőleg szappanos vízre. Ez utóbbiba merítsd bele a konyharuhát, és dörzsöld vele a kávézaccot a tisztítandó felületre, ami pillanatok alatt eltünteti a nem kívánatos foltokat.

2. Bőrápolás

Sokan nem tudják, de a különféle narancsbőr elleni szerek egyik alapösszetevője a koffein. Ebből pedig bőséggel találunk a kávézaccban is, amely így kiváló bőrápolóként is használható. Egyszerűen csak csomagolj egy kis kávézaccot például egy régi törülköződbe, melegítsd fel, majd helyezd fel a kritikus pontokra.

Sokat kell a képernyőt nézned, gyötör a szemfáradtság, szeretnél mégis fitten kinézni? Bátran számíthatsz a kávézaccra, ha a karikák eltüntetéséről van szó: keverd össze a kávézaccot egy kevés vízzel, és óvatosan kend a szemeid köré. Innentől nincs más dolgod, mint megvárni, hogy a zaccban lévő vitaminok, antioxidánsok és enzimek kifejtsék áldásos hatásukat. A kezelésnek köszönhetően bőröd valósággal megfiatalodik majd, és sokkal frissebbnek is tűnsz majd tőle!

kávé felhasználása

 

3. Bőrradír

A kiváló narancsbőr- és szemkarika-eltávolító kávézacc további előnye, hogy akár bőrradírként is használható. Ehhez a kávézaccon túl szükséged van egy bögrére és egy kanálra, illetve valamilyen keverőanyagra is. Ez utóbbi lehet akár tej vagy méz is, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a babaolaj vagy a testápoló is megfelelő erre a nemes feladatra. Addig kavargasd a zaccot és a keverőanyagot a bögrében, amíg krémes állagú masszává nem áll össze, ezután pedig kend fel alaposan a kezelendő bőrfelületre. Ha mindent jól csináltál, máris elkészült a tökéletes házi bőrradírod, a kávézacc ugyanis kiválóan alkalmas az elhalt hámrétegek gyors és bőrbarát eltávolítására.

4. Trágyázás

Nemcsak mi, de a növényeink is hasznát vehetik a kávézaccnak: kidobás helyett adj a virágföldhöz egy-két evőkanalat belőle. Mivel nitrogénben gazdag anyagról van szó, ezért a növényeid értékelni fogják! Még akár a füvet is szebbé varázsolhatod a maradék kávézaccal: önts teli egy nagyobb, például 15-20 literes tartályt vízzel, majd adj hozzá két csésze kávézaccot. Ezután várj egy kicsit, hagyd, hogy összeálljon a házi növényvédő-szered, és csak két nap után kezd el használni. Ha türelmes vagy, a füved meghálálja: a nitrogénben gazdag kávézacc serkenti a fűszálak növekedését, így az arra járók joggal irigykedhetnek majd: idén még zöldebb a szomszéd fűje!

5. Szagsemlegesítés

Akár egy finom, de “illatos” sajt vagy épp a tegnapi ebéd maradékainak illatbombája a tettes, azért nem kellemes érzés, amikor a hűtőajtót kinyitva megcsapja az embert valamilyen erőteljes szagfelhő. Amennyiben eleged van ebből, és kellemesebb levegőre vágysz, tegyél a hűtőbe egy kis kávézaccot, amely markáns, de nem barátságtalan illatával könnyedén elnyomja a nem kívánatos szagokat.

Már csak a kávé hiányzik, hogy kipróbáld a fenti tippeket? Találd meg kedvenceidet a GRoby-kínálatában!

Nézd meg teljes kínálatunkat!

 

Kiemelt termékek: