Legyen szó tízórairól vagy uzsonnáról, egy finom szendvics mindig megfelelő választást jelenthet az éhség csillapítására. Az alapanyagok és a feltétek szinte végtelen variációja rengeteg izgalmas lehetőséget kínál a változatos étkezésre. Készítsd el te is az egészséges szendvicsek egyikét!

Könnyen, egyszerűen elkészíthető ételek ezek, azonban nem mindegy, milyen élelmiszereket használunk hozzájuk. Ha diétázunk, vagy csak szimplán egy egészségesebb szendvicsre vágyunk, körültekintőnek kell lennünk: csak a megfelelő receptek, alapanyagok és szendvicskrémek alkalmazása révén érhetünk célt. Az alábbiakban pár olyan tippet osztunk meg veletek, amelyek segíthetnek az egészséges szendvics összeállításában.

Teljes kiőrlésű kenyérfélék

Bár gyerekkorunk uzsonnái egyet jelentettek a fehér kenyér ízvilágával, egészséges szendvicsünk alapjául válasszunk teljes kiőrlésű kenyeret, pitát vagy akár tortillát. Ne az első benyomás alapján döntsünk! Jó kiindulási pont, ha a termék csomagolásán a teljes kiőrlésű megjelölés szerepel, de azért olvassuk el az összetevők listáját is. A legjobb választásnak azok a termékek bizonyulnak, melyekben adagonként minimum háromféle rostot találunk, fajtánként 12 gramm mennyiségben.  

Ezen kenyérfélék fogyasztásával könnyen elérhetővé válik a naponta ajánlott rostmennyiség, amely mintegy 25-30 grammra tehető.

egészséges szendvicsek

Fehérjében gazdag

Ha egészséges szendvicsben gondolkodunk, érdemes a következő feltétek közül válogatnunk: csirke, pulyka, sonka, sovány sült marhahús, tonhal, hummusz vagy alacsony zsírtartalmú sajt. Figyeljünk oda arra is, hogy a választott termékek alacsony nátriumtartalommal rendelkezzenek! Sokan nem tudják, de a túl magas nátriumtartalom emeli a vérnyomást, és növeli a szívroham kialakulásának kockázatát is.

Zöldségek

A jól megválasztott zöldségek mind ízben, mind tápanyagban sokat adhatnak szendvicsünkhöz. Paradicsom, friss saláta (minél sötétebb, annál jobb), vöröshagyma, paprika: ezeket bátran alkalmazhatjuk. Engedjük el a múltbeli büfék szerény kínálatának emlékét, amikor a szendvics zöldségtartalmát mindössze egy szem szomorú kígyóuborka, vagy egy fonnyadt salátalevél jellemezte

Pakoljuk tele színes és friss zöldségekkel a kenyerek közti teret! Ehhez jól jön majd a GRoby szupergazdag kínálata, melynek segítségével a zöldségfeltéteknek csak a képzelet szabhat határt!

 

Választható szószok és krémek

Amikor szendvicsünket ízesítjük, kerüljük a magas zsírtartalmú, fűszeres szószokat és krémeket. Használjunk helyettük alacsony zsírtartalmú, ízletes hozzávalókat, melyek sokat dobhatnak az ízélményen, mint például a  mustár, a mézes mustár, a barbecue szósz vagy az avokádókrém.

A fenti tippek segítségével, valamint az ízlésünknek megfelelő élelmiszerek kombinálásával készült szendvicseink nem csupán az egészség megőrzésében és a diétában segíthetnek, de olyan ízkompozíciót is nyújthatnak, hogy garantáltan alig várod majd az uzsonnaidőt!

Ha készen állsz arra, hogy egészséges szendvicsekkel csempéssz egy kis változatosságot mindennapjaidba, várunk szeretettel a GRoby-ban, ahol számos ízletes zöldségféle várja, hogy a tányérodra kerüljön!

 

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékek: