Az emberi táplálkozás egyik fontos alkotóeleme a tej, kicsi gyermekkorunktól kezdve egész életünkben kíséri étkezéseinket. Az is igaz ugyanakkor, hogy az emberek 70%-a kisebb-nagyobb mértékben laktózérzékeny, így sokaknak kell alternatívákat keresni a klasszikus tehéntejre ahhoz, hogy tovább élvezhessék a megszokott ízeket, és a szükséges kalciumbevitel miatt se kelljen aggódniuk. A magnéziumban és E-vitaminban gazdag mandulatej ezért igazán jó választás lehet számukra is!

Az alternatív tejtípusok

Csakúgy, mint minden hétköznapi ételt és italt, a tejet is rengeteg kutatásnak vetették már alá a szakértők az évek során, hogy pontosan megismerhessék a hatásait. Kiderült, hogy a kezdetektől ismert csonterősítés mellett nagyon jót tesz az immunrendszer működésének, valamint a bőr szépségének is. A laktózérzékenység miatt viszont sokan egyáltalán nem, vagy csak minimális szinten tudják fogyasztani a tehéntejet, így a táplálkozástudomány hamar elkezdett olyan megoldásokat keresni, amivel a kellemetlen mellékhatások nélkül lehet hasonló jó élményekhez és eredményekhez jutni.

Így érkezünk el egyebek mellett a mandulatejig is, ami az egyik legnépszerűbb növényi alternatíva. Ez az ital magában hordozza a hagyományos tej előnyeit, de azon túl további pozitív hatásokkal is bír.

mandulatej

Miért igyunk mandulatejet?

A csont- és immunerősítés mellett a mandulatej az alábbiakban is kedvezőleg hat szervezetünkre a benne lévő tápanyagoknak köszönhetően:

  • Bőr egészsége: ez a tejtípus igazi áldás a bőrünknek, hiszen aktívan segíti annak regenerálódását
    ● Haj és körmök: a mandulatej valóban sokat tesz szépségünkért, hiszen a bőrünkön túl a hajat és a körmöket is erősíti
    ● Anyagcsere: az állati forráshoz képest jóval több rost található benne, amely serkenti az anyagcserét anélkül, hogy kellemetlen emésztési problémákat okozna a laktóz
    ● Szív- és érrendszer: a mandulatejben nagy mennyiségben találhatóak a szív számára jól hasznosítható zsírok, továbbá magas az érfalakat erősítő E-vitamin tartalma is.

Kevés cukor, finom íz

A mandulatej nagy előnye, hogy úgy tud jó ízű maradni, hogy a rizstejhez képest kevés cukrot és egyéb egyszerű szénhidrátot tartalmaz, a szójatejnél pedig kellemesebb ízvilággal rendelkezik. Léteznek persze cukrozott (csokis, vaníliás stb.) termékek is, amik között egyéni ízlés vagy éppen egészségügyi állapot alapján is válogathatunk. A tapasztalatok szerint viszont a legtöbb mandulatej-rajongó az édesítetlen változatot részesíti előnyben, mely jól mutatja, hogy ez az ital azon túl, hogy rendkívül egészséges, mennyire finom is!

Ha megkóstolnád valamelyik cikkben felsorolt tejtípust, látogass el a GRoby oldalára és válogass közöttük!

 

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékek: