Kezdőoldal > Tippek és trükkök > Vásárlás > Helytakarékosság és frissesség
Helytakarékosság és frissesség
Melyikünknek ne lenne meg az a kép a hétköznapokból, amikor alig férünk el a hűtőben, és bárhogyan is pakolunk, az újonnan vásárolt élelmiszerek már egyáltalán nem akarnak elférni benne? Most adunk pár tippet arra, milyen anyagokat és dobozokat használj, amikkel a jobb helykihasználás mellett ráadásul az ételek minőségének megőrzését is segítheted!
Miért fontos a megfelelő tárolás?
A jó tárolás fontos szerepet játszik az ételek eltarthatóságában. A hideg lelassítja a veszélyes mikrobák szaporodását, amelyek akár néhány óra alatt is romlottá tehetnek egy sajtot vagy valamilyen zöldséget.
A hűtőben nem egyforma a hőmérséklet, az alsó tároló rekesz feletti polc a leghidegebb, a legfelső szint pedig a legkevésbé hűvös.
Az eltérő hőmérsékletek miatt a különböző részek más és más ételek tárolására felelnek meg:
- Az alsó polc legyen a nyers húsoké, halaké. Ez a szintezés segít abban is, hogy a többi élelmiszer ne vegye át a hússzagot.
- A hűtő középső részébe érdemes pakolni a tejtermékeket, a felvágottakat és a süteményeket.
- A felső polcon úgy 8-9 fok van átlagosan, itt lehet tárolni a felbontás után hűtést igénylő termékeket és az ételmaradékokat is. Utóbbiaknál figyelj arra, hogy semmiképp se tedd be őket meleg vagy langyos állapotban, mindenképp várd meg, amíg kihűlnek.
- Végezetül ott van még az ajtó is, mint extra tárolóhely. Mivel ez a legkevésbé hűtött szekció, így ide érdemes tenni a minimális hideget igénylő termékeket, mint például a ketchupot, a mustárt vagy az üdítőket.
Tárolási lehetőségek
A megfelelő szintek és hőmérsékletek ismerete segítenek abban, hogy az élelmiszereket különösebb extra csomagolás vagy dobozolás nélkül tároljuk. Néhány fogással azonban még jobb teljesítményt hozhatunk ki a hűtőnkből! Ilyen ötlet például a műanyag dobozok használata, amiket egymásra pakolva rengeteg helyet szabadíthatunk fel, ráadásul az ételek rendszerezése is könnyebbé válik, hiszen a dobozok felcímkézhetőek. Az egyszerű zacskóknak leginkább a szagok visszafogásában van hangsúlyos szerepe, ami fontos tényező lehet akkor, ha olyan zöldségeket vásárolsz, mint a hagyma vagy a karalábé. A vákuum tartók pedig a levegő megvonásával, így az oxidáció lassításával tudnak segíteni az ételek tartósságának megőrzésében.
Fejben már át is rendezted a hűtőd? Akkor látogass el a GRoby webáruházába, és szerezd be az összes terméket, amiknek most helyet spóroltál a jobb helykihasználásnak köszönhetően!
Kiemelt termékek:
Vélemény, hozzászólás?
Tovább a webshopra
Hírlevél
Népszerű bejegyzések
- A 7 leggyakoribb tévhit a kapszulás kávékkal kapcsolatban posted on 2018/10/31
- Jó a sör, ha barna? posted on 2018/12/18
- Az alkohol szervezetre gyakorolt negatív hatásai posted on 2018/07/01
- A tea legfontosabb összetevői posted on 2018/07/02
- Mit kell a hűtőben tárolni és mi kerülhet a kamra polcaira? posted on 2023/06/30