Amennyiben kimért termékeket választasz a vásárlás során, nemcsak a kosaradban férhetsz majd el jobban, de a pénztárcádat és a környezetet is kíméled velük. Dönts tudatosan a spórolás mellett!

Több idő, de jobban megéri

Meg kell hagyni, nem sok erőfeszítésbe kerül levenni egy fóliázott, szép csomagolású sajtot vagy szalámit a hűtő pultjáról. Egyszerű elérhetőségük miatt ezek a kényelmi termékek valóban elég vonzó opciót nyújtanak, ám az előnyök sora ezzel ki is fújt, hiszen az előre csomagolt árucikkek általában drágábbak és egészségtelenebbek is, mint kimért társaik. Ráadásul, mivel sokkal több tartósítószert tartalmaznak, bizonyos esetekben mesterséges ízűnek is bizonyulhatnak. Ezek fényében feltehetjük a kérdést: miért is fizetnél többet azért, hogy rosszabbat egyél?

A főzéshez is jobb a kimért

Míg a csomagolt ételek megszokott kiszerelése jól jöhet egy-egy gyors szendvics összedobásához, már a legegyszerűbb főtt étel elkészítése is komolyabb erőfeszítést igényel, mint egy-egy fólia lehántása. Ha szeretsz a konyhában tüsténkedni, a kimért termékek a neked valók! Így attól is megkímélheted magad, hogy még napokig kerülgetned kelljen a felbontott és félig elhasznált hozzávalókat a hűtőben, hiszen mindenből pontosan annyit szerezhetsz be, amennyire szükséged van.

kimért termékek

Kevesebb hulladék

Egyszerű a matek: ha nem veszünk szükségtelenül nagy kiszerelésű termékeket, akkor a bevásárlás kevesebb felesleges csomagolóanyaggal jár majd.

A kimért élelmiszerek nagy előnye, hogy akárcsak egy piaci standnál, a szupermarketben is annyit vehetünk a termékekből, amennyit szeretnénk.

Így mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy az optimális mennyiség vásárlásával kevesebb hulladékot termeljen odahaza. Természetesen előfordulhat, hogy egy kimért és egy védőgázos sajtnak ránézésre ugyanakkora a csomagolása, ám fontos tudnunk, hogy az utóbbi mind súlyban, mind pedig a lebomlási jellemzőkben lényegesen kártékonyabb.

Néhány döbbenetes statisztika

Ha még mindig bizonytalan vagy abban, hogy érdemes-e a kimért húsok- és sajtféleségek után nyúlnod a boltban, megosztunk veled néhány érdekes adatot:

  •     Az Európai Unióban évente hozzávetőlegesen 100 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, a Magyarországra eső rész ebből 1 millió tonnát tesz ki. Ez legalább 222 ezer afrikai elefánt együttes súlyának felel meg!
  •     A csomagolóanyagok legnagyobb részét adó egyszerű műanyagok lebomlási ideje több, mint 500 év. Furcsa belegondolni, hogy mi már régen nem leszünk, amikor a szemetünk még mindig hűen őrzi majd mindennapi életünk emlékeit.
  •     Minden megvásárolt élelmiszernek nagyjából a 25%-a landol végül a kukában. Ezt azt jelenti, hogy a hazánkban minden ember évente átlagosan 200 kg, még fogyasztásra alkalmas ételt dob ki az ablakon.

 

Egy szó, mint száz: ha egyaránt fontos neked az egészséged és a Föld védelme is, légy tudatos vásárló, és keresd a kimért termékeket! Válogass kínálatunkból!

 

Nézd meg teljes kínálatunkat!

Kiemelt termékek: