Általános

Az egészséges táplálkozás alapjai

Az egészséges táplálkozás és a fogyás alapja is a megfelelően összeállított étrend, illetve az ételek helyes elkészítése. Rengeteg tévhit és félreértés övezi a témát, köszönhetően többek között a gyors eredménnyel…

Általános

Hogyan csempésszünk több zöldséget ételeinkbe?

A táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye szerint naponta kellene gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanunk. Ideális esetben ez két darab gyümölcsöt és három csésze zöldséget jelent, hogy egészséges, vitaminokban és rostokban gazdag étrendet kövessünk….

Általános

Ezerarcú palacsinta

Édes, sós, egészséges, hagyományos, vékony, vastag és még sorolhatnánk. A palacsintának valóban ezer arca van: nemcsak a tölteléket variálhatjuk vagy az ízesítést, hanem az elkészítési módokat, a tészta összetételét is….

Általános

Főzelékek újragondolva

A főzelék szó hallatán egyesek viszolyogva gondolnak vissza gyermekkoruk iskolai menzás élményeire. Pedig a finomfőzelék valóban lehet finom, a sárgaborsóról és a spenótról nem is beszélve. Maga a főzelék mint…

Általános

Gyorsan elkészíthető ünnepi sültek

Nem kell kizárólag a főzésről szólnia a karácsonynak! A különleges ünnepi menühöz nem feltétlenül szükséges hosszú órákat tölteni a konyhában azon izgulva, hogy vajon tökéletesen sikerül-e az agyafúrt recept minden…